Skip to content

Analóg lemezjátszó beállítása

Analóg hanglemezt használni igazán jó szórakozás. Egyúttal türelmet, odafigyelést igénylő tevékenység. A hangszedő megfelelő beállítása alapvető fontosságú a vágyott és persze kissé misztifikált "analóg" hangzás eléréséhez. Tagadhatatlan, hogy sokkal jobban szól egy pontosan, gondosan beállított lemezjátszó. Ez az írás a Vaccum State oldalán található, Allen Wright tollából származó leírás alapján készült.
"Analóg lemezjátszó beállítása" tovább olvasása

Virtuális föld

Az SLCF buffer (itt) illetve annak tápegysége kapcsán (itt) szóba került az úgynevezett "virtuális föld" áramkör. Az SLCF bufferben a lehető legegyszerűbb ellenállásosztós megoldást választottam annak egyszerűsége és a viszonylag nagy feszültségek miatt. A célnak tökéletesen megfelel, és csak passzív alkatrészeket tartalmaz. Az alábbiakban egy a témát jobban körüljáró, félvezetős alkalmazásokat használó, illetve műveleti erősítős áramkörökre koncentráló cikk magyarítása olvasható.
"Virtuális föld" tovább olvasása

Műveleti erősítők végfokozta A osztályban

Bevezetés

Az „A osztály” az erősítő olyan beállítását jelenti amikor a kimeneti eszközei folyamatosan nyitva vannak. Ez az üzemmód csökkenti a hőmérséklet ingadozást és kiküszöböli a keresztezési torzítást, így az áramkör jobb teljesítményt nyújt. A műveleti erősítő A osztályba történő állításához egyszerűen egy áramgenerátort kell kapcsolni a műveleti erősítő kimenete és az egyik tápsín közé. Minden más részletkérdés. Ez a cikk ezekről a részletekről szól.

1. ábra elvi áramköri elrendezés

"Műveleti erősítők végfokozta A osztályban" tovább olvasása

Lineáris feszültség szabályozók műveleti erősítővel

Út a Jung féle Super Regulátorhoz

Az eredti cikk.

A tapasztaltabb áramkör építők ismerik az olyan monolit lineáris feszültség szabályozókat, mint a 78xx sorozat és az LM317. Egy klasszikus lineáris feszültség szabályozó egyszerűsített blokkdiagramja, a Texas Instruments (eredetileg National Semiconductor) Applicaton Note 1148-ból:

1. ábra Feszültség szabályzó egyszerűsített blokkdiagram

"Lineáris feszültség szabályozók műveleti erősítővel " tovább olvasása